IKEA KULINARISK Receptář Strana 40

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 44
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 39
okořeníme solí, pepřem a muškátovým
oříškem a necháme asi 10 minut vařit bez
pokličky.
Velkou obdélníkovou formu na nákypy
vymažeme jednou polévkovou lžící másla.
Střídavě klademe do formy vrstvu listů
těstovin, masové směsi, bešamelové
omáčky a směsi nastrouhaných sýrů.
Nakonec musí přijít vrstva bešamelu
posypaná sýrem. Navrch dáme zbylé máslo
ve formě malých oříšků.
Doba přípravy ve spotřebiči: 55 minut
Poloha roštu: 1
Zapečené cannelloni
Ingredience na náplň:
50 g nakrájené cibule
30 g másla
350 g nakrájeného listového špenátu
100 g crème fraîche
200 g čerstvého lososa, nakrájeného na
kostky
200 g okouna nilského, nakrájeného na
kostky
150 g krevet
150 g masa z mušlí
sůl, pepř
Ingredience na bešamelovou omáčku:
75 g másla
50 g mouky
600 ml mléka
sůl, pepř a muškátový oříšek
Smícháme s:
1 balíčkem těstovin cannelloni
50 g strouhaného parmezánu
150 g strouhaného sýra
40 g másla
Příprava:
Na pánev dáme nakrájenou cibuli a máslo
a pomalu smažíme, dokud není cibule
průhledná. Přidáme nakrájený listový
špenát a krátce mírně povaříme. Přidáme
crème fraîche, zamícháme a necháme
vychladnout.
Mezitím si připravíme bešamelovou
omáčku: Rozpustíme máslo v pánvi,
přidáme mouku a za stálého míchání
osmahneme dozlatova. Pak postupně za
stálého míchání přiléváme mléko. Omáčku
okořeníme solí, pepřem a muškátovým
oříškem a necháme asi 10 minut vařit bez
pokličky.
Do vychladlého špenátu přidáme lososa,
nilského okouna, krevety, mušle, sůl a pepř
a zamícháme.
Velkou obdélníkovou formu na nákypy
vymažeme jednou polévkovou lžící másla.
Cannelloni naplníme špenátovou směsí a
dáme do pečicí mísy. Mezi jednotlivé řady
cannelloni nalijeme bešamelovou omáčku.
Nakonec musí přijít vrstva bešamelu
posypaná sýrem. Navrch dáme zbylé máslo
ve formě malých oříšků.
Doba přípravy ve spotřebiči: 55 minut
Poloha roštu: 1
Zapečené brambory
Přísady:
1 000 g brambor
po 1 lžičce soli, pepře a muškátového
oříšku
2 stroužky česneku
200 g strouhaného sýra
200 ml mléka
200 ml smetany
4 polévkové lžíce másla
Příprava:
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké
plátky, osušíme a okořeníme.
Žáruvzdornou zapékací mísu potřeme
stroužkem česneku a poté ji vymažeme
máslem.
Rozložíme polovinu okořeněných
bramborových plátků v míse a posypeme je
trochou strouhaného sýra. Zbývající kolečka
ČESKY
40
Zobrazit stránku 39
1 2 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře